» Konu: İbrahim
Bu konu
37. sure, 83-113. ayetler aralığını kapsar (31 ayet). Kaynak:
Edip Yüksel .
Konu listesine dön
Meal:
Diğer Mealler
Kırık Meal (Arapça) Kırık Meal (Harekesiz) Kırık Meal (Okunuş) Kırık Meal (Transcript) Abdulbaki Gölpınarlı 🔊 Adem Uğur 🔊 Ahmed Hulusi 🔊 Ahmet Tekin 🔊 Ahmet Varol 🔊 Ali Bulaç 🔊 Ali Fikri Yavuz 🔊 Bekir Sadak 🔊 Celal Yıldırım 🔊 Diyanet İşleri 🔊 Diyanet İşleri (eski) 🔊 Diyanet Vakfi 🔊 Edip Yüksel 🔊 Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2) 🔊 Elmalılı (sadeleştirilmiş) 🔊 Elmalılı Hamdi Yazır 🔊 Fizilal-il Kuran 🔊 Gültekin Onan 🔊 Hakkı Yılmaz 🔊 Hasan Basri Çantay 🔊 Hayrat Neşriyat 🔊 İbni Kesir 🔊 İskender Evrenosoğlu 🔊 Muhammed Esed 🔊 Mustafa İslamoğlu 🔊 Nedim Yılmaz 🔊 Ömer Nasuhi Bilmen 🔊 Ömer Öngüt 🔊 Şaban Piriş 🔊 Suat Yıldırım 🔊 Süleyman Ateş 🔊 Tefhim-ul Kuran 🔊 Ümit Şimşek 🔊 Yaşar Nuri Öztürk 🔊
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
İbrahim onun bir kolundan idi. (37:83) Rabbine tertemiz bir kalp ile gelmişti. (37:84) Babasına ve halkına, 'Neye tapıyorsunuz?' demişti. (37:85) 'ALLAH'ın dışında, uyduruk tanrılar mı istiyorsunuz?' (37:86) 'Evrenlerin Rabbini ne zannediyorsunuz?' (37:87) 'Bıktım, yoruldum artık,' dedi. (37:89) Onlar da onu bırakıp gittiler. (37:90) Sonra, tanrılarına yöneldi ve 'Yemez misiniz?' dedi. (37:91) 'Neyiniz var, neden konuşmuyorsunuz?' (37:92) Ve üzerlerine yürüyüp tüm gücüyle vurdu. (37:93) Dedi ki, 'Yonttuğunuz şeylere mi tapıyorsunuz?'. (37:95) 'ALLAH, sizi de ve yaptığınız şeyleri de yaratandır.' (37:96) Dediler ki, 'Onun için bir yapı kurun ve onu ateşe atın.' (37:97) Onun için bir plan düşündüler, fakat biz onları altettik. (37:98) Dedi ki, 'Ben Rabbime gidiyorum; O bana yol gösterir.' (37:99) 'Rabbim, bana erdemli birini bağışla.' (37:100) Biz de ona yumuşak huylu bir erkek çocuk bağışladık. (37:101) Onunla birlikte çalışma çağına varınca, 'Oğlum,' dedi, 'Rüyamda seni boğazlamam gerektiğini görüyorum. Ne düşünüyorsun?' 'Babacığım,' dedi, 'Sana emredileni uygula. ALLAH dilerse beni sabırlı bulacaksın.' (37:102) Böylece ikisi de teslim oldu ve onu alnı üzerine yıktı. (37:103) Kendisine, 'İbrahim!' diye seslendik, (37:104) 'Sen rüyanı uyguladın.' İyileri böyle ödüllendiririz. (37:105) Gerçekten bu apaçık bir sınavdı. (37:106) Ve biz ona fidye olarak büyük bir kurban verdik. (37:107) Sonrakiler için onun tarihini koruduk. (37:108) Biz iyi davrananları böyle ödüllendiririz. (37:110) O, bizim inanan kullarımızdandı. (37:111) Ona İshak'ı müjdeledik, erdemlilerden bir peygamber olarak. (37:112) Ona da İshak'a da lütufta bulunduk. Kuşkusuz, ikisinin de soyundan hem iyi davrananlar var, hem kendisine zulmedenler. (37:113)
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.