» Konu: Firavun'la Karşı Karşıya

Bu konu 26. sure, 18-52. ayetler aralığını kapsar (35 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
Dinle(18-19) Firavun Musa'ya: 'Biz seni çocukken yanımıza alıp büyütmedik mi? Hayatının birçok yıllarını aramızda geçirmedin mi? Sonunda yapacağını da yaptın. Sen nankörün birisin' dedi. (26:18) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sonunda yapacağını yaptın. Sen nankör birisin.' (26:19) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'O işi yaptığım zaman yanlış yoldaydım.' (26:20) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sonra, sizden korktuğum için sizden kaçtım ve Rabbim bana bilgelik verip beni elçilikle görevlendirdi.' (26:21) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Başıma kaktığın bu iyilik de, İsrail oğullarını köleleştirmen yüzündendir!' (26:22) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleFiravun, 'Evrenlerin Rabbi de ne demek?' dedi. (26:23) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Kesinlikle inanacaksanız O, göklerin, yerin ve aralarındakilerin Rabbidir.' (26:24) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleEtrafındakilere dönerek, 'İşitiyor musunuz?' dedi. (26:25) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Sizin Rabbiniz ve evvelki atalarınızın Rabbidir.' (26:26) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Size gönderilen elçi, kesinlikle bir deli.' (26:27) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Aklınızı kullanıyorsanız, O doğunun, batının ve aralarındakilerin de Rabbidir.' (26:28) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Benden başka bir tanrı (otorite) edinirsen seni hapis cezasına çarpacağım.' (26:29) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Size apaçık bir şey getirmiş olsam da mı?' (26:30) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Doğru sözlüysen getir bakalım onu.' (26:31) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDeğneğini atınca apaçık bir yılan oluverdi. (26:32) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleElini çıkarınca bakanlara bembeyaz görünüverdi. (26:33) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleÇevresindeki ileri gelenlere dedi ki, 'Bu, gerçekten çok usta bir büyücü imiş.' (26:34) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Büyüsüyle sizi toprağınızdan çıkarmak istiyor. Ne önerirsiniz?' (26:35) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler ki, 'Onu ve kardeşini alıkoy ve kentlere toplayıcılar gönder de,' (26:36) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sana tüm usta büyücüleri getirsinler.' (26:37) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBelirlenmiş günün randevusu için büyücüler bir araya getirildiler. (26:38) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleHalka da, 'Siz de toplanır mısınız?' denildi. (26:39) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Büyücüler üstün gelirse onlara uyabiliriz.' (26:40) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBüyücüler geldiklerinde Firavun'a, 'Eğer biz üstün gelirsek bize bir ücret ödenecek mi?' dediler. (26:41) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Evet,' dedi, 'Hatta siz benim konseyime gireceksiniz.' (26:42) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleMusa onlara, 'Atacağınızı atın,' dedi. (26:43) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinleİplerini ve değneklerini attılar, 'Firavun'un onuru için biz üstün geleceğiz,' dediler. (26:44) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSonra Musa değneğini attı; hemen onların uydurduklarını yutmaya başladı. (26:45) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBüyücüler secdeye kapandılar. (26:46) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler, 'Evrenlerin Rabbine inandık,' (26:47) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Musa'nın ve Harun'un Rabbine...' (26:48) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Ben size izin vermeden mi ona inandınız? O, size büyücülüğü öğreten ustanız olmalı. Şimdi göreceksiniz: Ellerinizi, ayaklarınızı çaprazlama keseceğim ve hepinizi asacağım.' (26:49) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Umurumuzda değil,' dediler, 'Biz zaten Rabbimize döneceğiz.' (26:50) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'İlk inananlar olduğumuz için umarız ki Rabbimiz hatalarımızı bağışlar.' (26:51) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleMusa'ya, 'Kullarımı yola çıkar, siz izleneceksiniz,' diye vahyettik. (26:52) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.