» Konu: Test Başlıyor

Bu konu 7. sure, 11-27. ayetler aralığını kapsar (17 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleSizi yarattık, sonra size biçim verdik, sonra meleklere, 'Adem'e secde edin,' dedik. İblis hariç hepsi secde etti; o secde edenlerden olmadı. (7:11) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi: 'Sana emrettiğim zaman seni secde etmekten ne alıkoydu?' (İblis:) 'Ben ondan daha iyiyim; Sen beni ateşten yarattın, onu ise balçıktan yarattın,' dedi. (7:12) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Oradan aşağı in,' dedi, 'Orada büyüklük taslayamazsın. Defol. Değerini yitirdin!' (7:13) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Dirilecekleri güne kadar bana süre tanı,' dedi. (7:14) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sana süre tanınmıştır,' dedi. (7:15) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Beni saptırmana karşılık, onlar için senin dosdoğru yolun üzerine sinsice oturacağım.' (7:16) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sonra önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından kendilerine sokulacağım. Böylece çoklarını şükreder bulmayacaksın.' (7:17) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki: 'Horlanmış ve kovulmuş olarak oradan çık. Onlardan sana uyanlara gelince, hepinizle cehennemi dolduracağım.' (7:18) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Adem, sen ve eşin cennette durup dilediğiniz yerden yeyin. Şu ağaçtan yemeyin; yoksa zalimlerden olursunuz.' (7:19) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleŞeytan, kendilerinden gizlenmiş olan bedenlerini ortaya çıkarmak için onlara fısıldadı: 'Rabbinizin sizi bu ağaçtan menetmesinin sebebi, ikinizin birer melek veya birer ebedi varlık olmamanız içindir,' dedi. (7:20) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKendilerine yemin de etti: 'Ben size öğüt veriyorum.' (7:21) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBöylece onları yalanlarla aldattı. Ağacı tadınca bedenleri kendilerine göründü. Üzerlerini cennet yapraklarıyla örtmeye başladılar. Rableri kendilerini çağırdı: 'O ağaçtan ikinizi menetmedim mi ve şeytanın ikinize düşman olduğunu söylemedim mi?' (7:22) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleHer ikisi: 'Rabbimiz, kendimize zulmettik. Bizi bağışlamaz ve bize acımazsan kaybedenlerden oluruz,' dediler. (7:23) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki: 'Birbirinize düşmanlar olarak aşağı ininiz. Bir süreye kadar yeryüzünde yerleşip geçineceksiniz.' (7:24) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki: 'Orada yaşayacak, orada ölecek ve oradan çıkarılacaksınız.' (7:25) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleAdem oğulları, size, bedenimizi örtecek ve süsleyecek elbiseler hazırladık. Erdemlilik elbisesi ise daha hayırlıdır. Bunlar, ALLAH'ın işaretleridir, olur ki öğüt alırsınız. (7:26) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleAdem oğulları, şeytan, ana babanızın vücutlarını kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi sizi de şaşırtmasın. O ve kabilesi sizin onları görmediğiniz yerden sizi görürler. Biz, şeytanları, inanmıyanların dostları yaptık. (7:27) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.