» Konu: İnkarcılar

Bu konu 69. sure, 25-43. ayetler aralığını kapsar (19 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleKitabı solundan verilenlere gelince, onlar, 'Keşke kitabım bana verilmeseydi,' der, (69:25) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Hesabımın ne olduğunu öğrenmeyeydim.' (69:26) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Keşke ölümüm sonsuz olsaydı.' (69:27) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Param bana yaramadı.' (69:28) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Tüm gücümü yitirdim.' (69:29) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleYakalayın, bağlayın onu. (69:30) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleVe sonra cehennemde yakın. (69:31) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSonra, onu yetmiş arşın boyunda bir zincire vurun. (69:32) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleÇünkü o, Yüce ALLAH'a inanmıyordu. (69:33) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleYoksullara yedirmeğe de çalışmıyordu. (69:34) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBu yüzden onun buralarda bir dostu yoktur. (69:35) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleHiç bir yiyeceği de... İrin hariç, (69:36) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnu ancak günahkarlar yer. (69:37) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleYemin ederim gördüklerinize, (69:38) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleVe görmediklerinize, (69:39) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKi bu şerefli bir elçinin (getirdiği) sözdür. (69:40) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleO bir şair sözü değildir; ne de az inanıyorsunuz? (69:41) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKahin sözü de değildir; ne de az düşünüyorsunuz? (69:42) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleEvrenlerin Rabbinden indirilmedir. (69:43) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.