» Konu: Tanrı'nın Rahmeti

Bu konu 39. sure, 53-64. ayetler aralığını kapsar (12 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleOnlara bildir: 'Kendilerine karşı sınırı aşan kullarım, ALLAH'ın rahmetinden ümit kesmeyin. ALLAH tüm günahları affedicidir. O Bağışlayandır, Rahimdir.' (39:53) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleRabbinize yönelin ve cezaya çarpılmadan önce O'na teslim olun, zira o zaman yardım görmezsiniz (39:54) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleO azap beklemediğiniz anda sizi ansızın yakalamadan önce, Rabbiniz tarafından size indirilen en güzel öğretiye uyun. (39:55) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKi kişi, 'ALLAH'ın öğretisine aldırmamaktan ötürü vay halime; doğrusu ben alay edenlerdendim,' demesin (39:56) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleVeya, 'ALLAH beni doğruya iletseydi kesinlikle erdemlilerden biri olacaktım,' demesin (39:57) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleYahut azabı gördüğü an, 'Keşke ikinci bir şansım daha olsaydı da güzel davrananlardan olsaydım,' demesin (39:58) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleEvet, sana ayet ve mucizelerim geldi, fakat sen onları yalanladın, kibirlendin ve inkarcılardan oldun (39:59) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDiriliş günü, ALLAH hakkında yalan uyduranların suratlarını asık görürsün. Cehennem, azgınlara tam uygun bir yer değil midir? (39:60) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleALLAH erdemlileri başarılarıyla kurtarır. Onlara kötülük dokunmaz ve onlar üzülmezler de (39:61) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleALLAH her şeyin Yaratıcısıdır. O, her şeyi kontrol eder (39:62) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleGöklerin ve yerin kararları O'na aittir. ALLAH'ın ayetlerini yalanlayanlar asıl kaybedenlerdir (39:63) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDe ki, 'ALLAH'tan başkasına mı kulluk etmeye beni teşvik ediyorsunuz ey cahiller?' (39:64) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.