» Konu: Elçileri Reddetmek: Kronik Bir Tepki

Bu konu 36. sure, 13-25. ayetler aralığını kapsar (13 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleOnlara, bir kent halkının kendilerine gelen elçilere gösterdiği tavrın örneğini ver. (36:13) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlara iki elçi göndermiştik, ikisini de yalanladılar. Bunun üzerine üçüncü biriyle desteklemiştik. 'Biz size gönderilen elçileriz,' demişlerdi. (36:14) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler ki, 'Siz de bizim gibi insandan başka bir şey değilsiniz. Rahman ise hiçbir şey indirmemiştir. Siz yalan söylüyorsunuz.' (36:15) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler ki, 'Rabbimiz bilir ki biz size gönderildik.' (36:16) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bizim görevimiz, açıkça duyurmaktan ibarettir.' (36:17) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler ki, 'Sizin yüzünüzden uğursuzluğa uğradık. Eğer son vermezseniz sizi taşlarız ve bizden size acı bir ceza dokunacaktır.' (36:18) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler ki, 'Uğursuzluğunuz sizden kaynaklanmaktadır. Size uyarıda bulunulduğu için mi? Siz gerçekten sınırı aşan bir topluluksunuz.' (36:19) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKentin en uzak yakasından bir adam koşarak, 'Ey halkım,' dedi, 'Elçilere uyun.' (36:20) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sizden bir ücret istemiyenlere uyun. Onlar doğru yoldadır.' (36:21) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Beni yaratana ne diye kulluk etmeyeyim? Siz de O'na döneceksiniz.' (36:22) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'O'nun dışında tanrılar mı edineyim? Eğer Rahman bana zarar vermek dilese, ne onların şefaati bana bir yarar sağlayabilir ne de beni kurtarabilirler.' (36:23) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'O zaman tümüyle sapıtmış olurum.' (36:24) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ben sizin Rabbinize inandım; lütfen beni dinleyin.' (36:25) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.