» Konu: Kuran'ın Matematiksel Yapısını İncele

Bu konu 27. sure, 84-92. ayetler aralığını kapsar (9 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleGeldikleri zaman, 'Ayet ve mucizelerimi bilginizle kavramadığınız halde yalanladınız mı? Yoksa yaptığınız neydi?' der. (27:84) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleHaksızlık ettikleri için verilen söz başlarına gelir ve artık konuşamazlar. (27:85) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleGeceyi dinlenmelerine elverişli, gündüzü de aydınlık yaptığımızı görmediler mi? İnanan bir toplum için elbette bunda işaretler vardır. (27:86) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBoruya üfürüldüğü gün, göklerde ve yerde bulunan herkes, ALLAH'ın diledikleri hariç korkuya kapılacaklardır. Hepsi ona boyun bükerek gelirler. (27:87) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDağları durgun sanırsın, halbuki bulutlar hareket ettiği gibi hareket etmektedir. Her şeyi sapasağlam yaratan ALLAH'ın sanatıdır. O, yaptıklarınızı bilendir. (27:88) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKim iyilik getirirse, ona ondan daha iyisi verilir ve onlar o günün korkusundan güvenlikte olurlar. (27:89) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKim kötülük getirirse, ateşe yüzüstü kapaklanır.' Yaptıklarının karşılığından başkasını mı bekliyordun? ' (27:90) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBen, sadece bu şehrin Rabbine kulluk etmekle emredildim. O burayı kutsal kılmıştır ve her şey O'nundur. Ben müslümanlardan olmakla emredildim. (27:91) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleVe Kuran'ı okumakla da... Kim doğruyu bulursa kendi yararına doğruyu bulmuştur. Kim saparsa ben ancak uyarıcılardan biriyim. (27:92) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.