» Konu: Evrensel Mesaj

Bu konu 21. sure, 21-29. ayetler aralığını kapsar (9 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleOnlar, diriltebilecek yeteneğe sahip tanrılar mı edindiler yeryüzünden? (21:21) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleO ikisinde (gökler ve yerde) ALLAH'tan başka tanrılar olsaydı ikisi de kaosa girecekti. Mutlak otoritenin sahibi ALLAH onların nitelemelerinden çok yücedir. (21:22) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleO, yaptığından sorulmaz; fakat onlar sorulurlar. (21:23) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleO'nun dışında tanrılar mı edindiler? De ki, 'Delilinizi getirin. Bu, benim çağımdakilerin de mesajıdır, benden öncekilerin de mesajıdır.' Ne var ki, onların çoğu gerçeği bilmediğinden yüz çevirirler. (21:24) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSenden önce bir elçi göndermedik ki kendisine, 'Benden başka tanrı yoktur; sadece Bana kulluk ediniz,' diye vahyetmiş olmayalım. (21:25) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Rahman bir çocuk edindi,' dediler. O yücedir. Oysa onlar onurlu kullardır. (21:26) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlar O'ndan önce söz söylemezler; O'nun emirlerini ise titizlikle uygularlar. (21:27) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleO onların geçmişini ve geleceğini bilir. Onlar O'nun hoşnut olduğu kullarından başkası için şefaat etmezler. Onlar bile O'nun karşısında saygıyla titrerler. (21:28) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlardan kim, 'Ben O'nun yanında bir tanrıyım,' derse onu cehennemle cezalandırırız; zalimleri biz böyle ödüllendiririz. (21:29) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.