» Konu: Meryem

Bu konu 19. sure, 16-21. ayetler aralığını kapsar (6 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleKitapta Meryem'i de an. Ailesinden ayrılıp doğu tarafında bir yere çekilmişti. (19:16) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKendisiyle onlar arasına bir perde çekmişti. Bu durumda ona Ruhumuzu gönderdik ve önünde mükemmel bir insan olarak biçimlendi. (19:17) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Senden Rahman'a sığınırım,' dedi, 'Erdemliysen. . .' (19:18) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle(Melek:) 'Ben, sana tertemiz bir erkek çocuğu vermek için görevlendirilmiş Rabbinin bir elçisiyim,' dedi. (19:19) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bana hiç bir insan eli değmemiş ve ben iffetsizlik etmemişken nasıl olur da bir oğlum olur,' dedi. (19:20) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Öyledir,' dedi, 'Rabbin, 'O iş bana kolaydır. Onu halk için bir işaret ve bizden bir rahmet kılacağız. Bu, artık kararlaştırılmış bir iştir' diyor.' (19:21) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.