» Konu: Lut ve Homoseksüel Halkı

Bu konu 15. sure, 61-77. ayetler aralığını kapsar (17 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleElçiler, Lut'un ailesine geldiklerinde (15:61) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle(Lut:) 'Siz, bizce tanınmayan bir topluluksunuz,' dedi. (15:62) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler ki: ' Onların kuşkulandıkları şeyi sana getirdik.' (15:63) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sana gerçeği getirdik, biz elbette doğru konuşuyoruz.' (15:64) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Geceleyin ailenle birlikte çık. Arkalarından izle ve hiç biriniz arkaya bakmasın. Size emredilen yere gidin.' (15:65) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Şu halk, sabahleyin yok edilecektir' şeklindeki emri kendisine bildirdik. (15:66) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKent halkı neşe içinde geldiler. (15:67) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bunlar konuklarımdır, sakın beni utandırmayın.' (15:68) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'ALLAH 'tan korkun, beni rezil etmeyin,' dedi. (15:69) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'İnsanlarla diyalog kurmaktan seni menetmemiş miydik,' dediler. (15:70) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'İşte benim kızlarım,' dedi, 'İlla da istiyorsanız!' (15:71) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleNe yazık ki onlar, sarhoşlukları içinde bocalıyorlardı. (15:72) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleTan ağarırken onları felaketli bir gürültü yakaladı. (15:73) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnun altını üstüne getirdik. Üzerlerine çamurdan yapılmış sert taşlar indirdik. (15:74) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBunda, inceleyip araştıranlar için dersler vardır. (15:75) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleVe o (yıkıntı kent), yol üzerinde durmaktadır. (15:76) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBunda, inananlar için bir işaret vardır. (15:77) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.