» Konu: İsrailoğulları Mısır'a Gidiyor

Bu konu 12. sure, 88-98. ayetler aralığını kapsar (11 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
Dinle(Yusuf'un) Huzuruna girince, 'Sayın ekselans, bize ve ailemize darlık dokundu; bu yüzden değersiz bir eşya ile geldik. Ama sen bize tam ölçü ver, bize yardımda bulun. ALLAH sadaka verenleri ödüllendirir,' dediler. (12:88) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sizler cahiller iken, Yusuf ve kardeşine neler yaptığınızı biliyor musunuz,' dedi. (12:89) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Yoksa sen, sen gerçekten Yusuf musun,' dediler. 'Ben Yusuf'um, bu da kardeşimdir. ALLAH bize iyilikte bulundu. Kim erdemli davranır ve sabrederse elbette ALLAH güzel davrananları ödülsüz bırakmaz,' dedi. (12:90) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'ALLAH'a andolsun ki ALLAH seni bizden üstün tutmuştur. Biz gerçekten hatalıydık,' dediler. (12:91) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki: 'Bugün size kınama yoktur. ALLAH sizi affetsin. O, merhametlilerin En Merhametlisidir.' (12:92) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bu gömleğimi götürün ve onu babamın yüzüne atın; gözü açılsın. Tüm ailenizle birlikte bana gelin.' (12:93) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKervan (Mısır'dan) ayrılınca babaları, 'Beni bunamış saymayın, Yusuf'un kokusunu işitiyorum,' dedi. (12:94) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'ALLAH'a andolsun sen hâlâ eski şaşkınlığın içindesin,' dediler. (12:95) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleMüjdeci gelip de onu (gömleği) onun yüzüne atınca, tekrar görmeye başladı ve şöyle dedi: 'ALLAH'tan sizin bilmediğiniz şeyleri biliyorum dememiş miydim?' (12:96) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler ki: 'Ey babamız, günahlarımızın bağışlanmasını dile. Biz gerçekten yanlış davrandık.' (12:97) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki: 'Sizin için Rabbimden bağışlanma dileyeceğim; O, Bağışlayandır, Rahimdir.' (12:98) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.