» Konu: Lut

Bu konu 26. sure, 160-175. ayetler aralığını kapsar (16 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleLut'un halkı da elçileri yalanladı. (26:160) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKardeşleri Lut onlara demişti ki, 'Erdemli olmayacak mısınız?' (26:161) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim.' (26:162) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'ALLAH'ı dinleyip bana uyun.' (26:163) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Buna karşı sizden herhangi bir ücret de istemiyorum. Benim ücretim ancak evrenlerin Rabbine aittir.' (26:164) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Siz halkın arasından erkeklere mi yöneliyorsunuz?' (26:165) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Rabbinizin sizin için yarattığı eşlerinizi terkederek? Siz gerçekten haddi çok aşan bir toplumsunuz.' (26:166) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler, 'Bak Lut, bu tavrına son vermezsen sürülenlerden olacaksın.' (26:167) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Ben, bu davranışınızı iğrenç buluyorum.' (26:168) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Rabbim, beni ve ailemi bu yaptıklarından kurtar.' (26:169) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnu ve tüm ailesini kurtardık (26:170) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleYalnız bir yaşlı kadın hariç; geride kalanlardan idi. (26:171) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSonra diğerlerini yerle bir ettik. (26:172) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleÜzerlerine bir çeşit yağmur yağdırdık; uyarılanların yağmuru ne felaketli bir yağmurdur. (26:173) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBunda bir ders var; ancak çokları inanmaz. (26:174) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKuşkusuz senin Rabbin Üstündür, Rahimdir. (26:175) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE|
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.