» Konu: Nuh

Bu konu 26. sure, 105-122. ayetler aralığını kapsar (18 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleNuh'un halkı elçileri yalanladı. (26:105) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKardeşleri Nuh onlara demişti ki, 'Dinleyip erdemli davranmaz mısınız?' (26:106) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ben size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim.' (26:107) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'ALLAH'ı dinleyip bana uymalısınız.' (26:108) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Buna karşılık sizden herhangi bir ücret te istemiyorum. Benim ücretim, ancak evrenlerin Rabbine aittir.' (26:109) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler ki, 'Seni izleyenler bayağı ve kötü kimseler iken, nasıl olur da sana inanırız?' (26:111) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Onların yaptıklarından bir bilgim yok.' (26:112) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Hesapları, yalnız Rabbime aittir; keşke anlasanız.' (26:113) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Kesinlikle hiç bir inananı kovamam.' (26:114) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ben ancak apaçık bir uyarıcıyım.' (26:115) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler ki, 'Bak Nuh, bu davranışına bir son vermezsen taşlananlardan olacaksın.' (26:116) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Rabbim, halkım beni yalanladı.' (26:117) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Benimle onların arasını aç; beni ve beraberimdeki inananları kurtar.' (26:118) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnu ve yanındakileri yüklü bir gemiyle kurtardık. (26:119) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSonra bunun ardından, geride kalanları boğduk. (26:120) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBunda bir ders var; ancak çoğunluk inanmaz. (26:121) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKuşkusuz senin Rabbin Üstündür, Rahimdir. (26:122) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.