» Konu: Bilgisini Kavramadıkları Kuran'ı Eleştiren Fanatikler

Bu konu 10. sure, 37-46. ayetler aralığını kapsar (10 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleBu Kuran, ALLAH'tan başkası tarafından düzenlenen bir kitap değildir. Ancak kendisinden öncekileri onaylayan ve kitabın (yasaların) detaylı bir açıklamasıdır. Bunda kuşkunuz olmasın; evrenlerin Rabbindendir. (10:37) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Onu uydurdu' mu diyorlar? De ki: 'Doğru sözlüler iseniz, buna benzer bir sure getirin ve ALLAH'tan başka çağırabildiklerinizi çağırın.' (10:38) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleHayır, onlar bilgisini kavramadan ve asıl anlamına ulaşmadan onu yalanladılar. Kendilerinden öncekiler de böyle yalanladı. Zalimlerin sonuna dikkatle bak. (10:39) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlardan kimi buna inanır, kimi de inanmaz. Rabbin bozgunculuk yapanları daha iyi bilir. (10:40) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSeni yalanlarlarsa de ki: 'Benim yaptığım bana, sizin yaptığınız ise size! Siz benim yaptığımdan sorumlu değilsiniz, ben de sizin yaptığınızdan sorumlu değilim.' (10:41) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlardan seni dinleyenler de var; akıllarını kullanmayan sağırlara sen mi işittireceksin? (10:42) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlardan sana bakanlar da var; görüşü olmayan körleri sen mi doğruya ileteceksin? (10:43) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleALLAH insanlara hiç zulmetmez; ancak insanlar kendi kendilerine zulmederler. (10:44) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnları topladığımız gün, sanki gündüzden bir saat kadar (dünyada) kalmışlar gibi birbirlerini tanırlar. ALLAH ile karşılaşmayı yalanlayanlar kaybedenlerdir. Doğruyu da bulmamışlardır. (10:45) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlara söz verdiklerimizin bir kısmını sana göstersek de veya canını alsak da, onların son dönüş yeri bizedir. Sonra ALLAH onların yaptıkları her şeye de tanıktır. (10:46) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE|
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.