» Konu: Bu Kuran'ı Onaylamalısınız

Bu konu 2. sure, 40-53. ayetler aralığını kapsar (14 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
Dinleİsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi hatırlayın, bana verdiğiniz sözü tutun ki ben de size verdiğim sözü tutayım; yalnız benden korkun! (2:40) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleYanınızdakini doğrulayıcı olarak indirdiğime inanın. Ona karşı çıkanların ilki olmayın. Ayetlerimi değeri düşük şeylerle değişmeyin; sadece benden çekinin. (2:41) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBile bile gerçeği yanlış ile karıştırmayın, gerçeği gizlemeyin. (2:42) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleNamazı gözetin, zekatı verin ve eğilenlerle birlikte eğilin. (2:43) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleHalkı iyilik yapmağa çağırıp dururken kendinizi unutuyor musunuz? Üstelik Kitabı da okuyorsunuz? Aklınızı kullanmaz mısınız? (2:44) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleGüçlüklere karşı direnerek (sabır) ve namazla yardım isteyiniz. Elbette bu, halka ağır gelir; ancak saygılı olanlar hariç. (2:45) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleNitekim onlar, Rab'lerine kavuşacaklarına ve O'na döneceklerine inanırlar. (2:46) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinleİsrailoğulları! Size verdiğim nimetlerimi ve sizi tüm halklara üstün tutmamı hatırlayın. (2:47) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleÖyle bir günden sakının ki, kimse kimsenin yerine birşey ödeyemez, aracılık (şefaat) kabul edilmez, kimseden bir fidye alınmaz ve yardım da edilmez. (2:48) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinleİşkencenin en kötüsünü size uygulayan, kadınlarınızı bırakıp oğullarınızı öldüren Firavun'un adamlarından sizi kurtarmıştık. Bu, Rabbinizden büyük bir sınav idi. (2:49) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDenizi yararak sizi kurtarmış, Firavun'un adamlarını da gözlerinizin önünde boğmuştuk. (2:50) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleMusa'yla kırk gece için sözleşmiştik. Ancak siz onun ardından kendinize zulmederek buzağıya taptınız. (2:51) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBunlara rağmen, şükredersiniz diye sizi affettik. (2:52) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleYola gelmeniz için de Musa'ya kitabı ve yasayı verdik. (2:53) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE|
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.