» Konu: Musa

Bu konu 27. sure, 7-14. ayetler aralığını kapsar (8 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleHani Musa ailesine şöyle demişti: 'Ben bir ateş gördüm, size ondan bir haber getireyim, yahut size bir meşale getireyim de ısınasınız. (27:7) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOraya varınca kendisine, 'Ateşin içinde bulunan da, çevresinde olan da kutludur,' diye seslenildi. Evrenlerin Rabbi olan ALLAH çok yücedir. (27:8) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Musa, bu Benim, Ben Üstün ve Bilge olan ALLAH'ım.' (27:9) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Değneğini at.' Onu küçük bir yılan gibi titreştiğini görünce, arkasına dönüp bakmadan kaçtı. 'Musa, korkma; elçiler huzurumda korkmazlar.' (27:10) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ancak kim zulmederse, sonra günahlarını bırakıp iyilik yaparsa ona karşı ben Bağışlayıcıyım, Rahimim.' (27:11) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Elini koynuna sok da; kusursuz bembeyaz olarak çıksın. Firavun ve halkına göstereceğin dokuz mucizeden biridir. Onlar yoldan çıkan bir toplum olmuşlardır.' (27:12) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlara açıkça görünen mucizelerimiz geldiğinde, 'Bu apaçık bir büyüdür,' dediler. (27:13) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleZulüm ve kibirlerinden dolayı kendilerinin haklı oduğuna inandılar ve onları reddettiler. Bozguncuların sonunun nasıl olduğuna dikkat et. (27:14) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.