» Konu: Hud

Bu konu 26. sure, 123-140. ayetler aralığını kapsar (18 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleAd (halkı) da elçileri yalanladı. (26:123) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKardeşleri Hud onlara demişti ki, 'Erdemli davranmaz mısınız?' (26:124) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ben, size gönderilmiş güvenilir bir elçiyim.' (26:125) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'ALLAH'ı dinleyip bana uyun.' (26:126) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Buna karşılık sizden herhangi bir ücret te istemiyorum. Benim ücretim, ancak evrenlerin Rabbine aittir.' (26:127) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Her tepenin üzerine bir işaret (bir yapı) yerleştirip oyalanıyor musunuz?' (26:128) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ebedi kalırsınız diye sağlam yapılar mı edinirsiniz?' (26:129) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Yakaladığınız vakit acımasız yakalıyorsunuz.' (26:130) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'ALLAH'ı dinleyip bana uymalısınız.' (26:131) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bildiğiniz her şeyi size vereni dinleyin.' (26:132) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Size çiftlik hayvanları ve çocuklar verdi.' (26:133) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Üstelik bahçeler, pınarlar...' (26:134) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sizin için müthiş bir günün cezasından korkarım.' (26:135) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDediler ki, 'Öğüt versen de vermesen de bizce birdir.' (26:136) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bu, bizden öncekilerin izlediği yaşantı biçimidir.' (26:137) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Biz, cezalandırılacak da değiliz.' (26:138) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBöylece onu yalanladılar. Nihayet biz de onları yok ettik. Bunda bir ders var; ancak çoğunluk inanmaz. (26:139) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleKuşkusuz senin Rabbin Üstündür, Rahimdir. (26:140) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.