» Konu: Nuh'un Gemisi

Bu konu 23. sure, 23-31. ayetler aralığını kapsar (9 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleNuh'u halkına göndermiştik de, 'Halkım, ALLAH'a kulluk ediniz. O'ndan başka bir tanrınız yoktur. Saygı duyup erdemli davranmaz mısınız,' demişti. (23:23) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleHalkının ileri gelen inkarcıları, 'Bu, sizin gibi bir insandan başka bir şey değildir. Üzerinize egemen olmak istiyor. ALLAH dileseydi bir melek indirirdi. İlk atalarımızdan böyle bir şey işitmedik. (23:24) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleO, sadece deli bir adamdır. Hele bir süreye kadar onu gözleyin. (23:25) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Rabbim, beni yalanlamalarına karşılık bana yardım et. (23:26) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBunun üzerine kendisine şöyle vahyettik: 'Gözümüzün önünde ve vahyimize uygun olarak gemiyi yap. Emrimiz gelince, kaynaklar kaynayıp taşınca her çeşit (evcil hayvanı) ve aleyhlerine hüküm verilmiş olanların dışındaki aileni al. Zalimler adına benimle konuşma; onlar boğulacaklardır.' (23:27) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Sen ve beraberindekiler gemiye yerleştiğinizde, 'Bizi o zalim halktan kurtaran ALLAH'a övgüler olsun,' de.' (23:28) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ve, 'Rabbim, beni kutlu bir yere indir. Sen indirenlerin en iyisisin,' de.' (23:29) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleBunda işaretler ve dersler vardır. Biz elbette sizleri denemekteyiz. (23:30) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSonra, onların ardından, başka bir soy yetiştirdik. (23:31) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.