» Konu: Silolar, Alışveriş Merkezleri, Yardım Kurumları ve Mescidler

Bu konu 22. sure, 39-51. ayetler aralığını kapsar (13 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleZulmedilerek kendilerine savaş açılanlara izin verilmiştir. ALLAH onları desteklemeye elbette kadirdir. (22:39) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlar ki yalnızca, 'Rabbimiz ALLAH'tır,' dedikleri için haksız yere ülkelerinden çıkarıldılar. ALLAH halkın bir kısmını bir kısmına karşı savunmasaydı içlerinde ALLAH'ın isminin çokça anıldığı manastırlar, kiliseler, sinagoglar ve mescidler yıkılırdı. ALLAH kendisine yardım edenlere elbette yardım edecektir. ALLAH Kuvvetlidir, Güçlüdür, (22:40) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlar ki kendilerini yeryüzüne yöneticiler kıldığımız zaman namazı gözetir, zekatı verir, iyiliği emreder ve kötülükten menederler. Son karar ALLAH'a aittir. (22:41) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSeni yalanlarlarsa, onlardan önce Nuh, Ad ve Semud halkları da yalanlamışlardı (22:42) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinleİbrahim'in halkı, Lut'un halkı da... (22:43) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleMedyen yerlileri de... Musa dahi yalanlandı. Ben o kafirlere süre tanıdım ve sonra onları hesaba çektim; beni tanımamak da nasılmış!.. (22:44) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleNice kentlerin halkını, işledikleri haksızlıklardan ötürü helak ettik. Onlardan arta kalanlar, çökmüş çatılar, terkedilmiş kuyular ve ıssız saraylardı... (22:45) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDüşünen beyinlerle ve işiten kulaklarla yeryüzünü dolaşmadılar mı? Gerçek körlük, gözlerin körlüğü değil; göğüslerdeki gönüllerin körlüğüdür. (22:46) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleO azabı çabuk getirmen için sana meydan okuyorlar. ALLAH sözünü bozmaz. Rabbinin katında bir gün, onların hesabıyla bin sene gibidir. (22:47) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleNice kentlerin halkına, zalim oldukları halde süre tanıdım ve sonra onları hesaba çektim; son dönüş Banadır. (22:48) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDe ki: 'Ey insanlar, ben sizin için ancak apaçık bir uyarıcıyım.' (22:49) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinleİnanıp erdemli işler yapanlar, bağışlanma ve bol nimet hakketmişlerdir. (22:50) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleAyetlerimize karşı mücadele edenler ise cehennemin halkı olmayı hakketmişlerdir. (22:51) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.