» Konu: İnkarcılar Sıkıntılı Bir Hayata Mahkum

Bu konu 20. sure, 124-131. ayetler aralığını kapsar (8 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
Dinle'Kim mesajımdan yüz çevirirse sıkıntılarla dolu bir hayata mahkum olur. Diriliş günü de onu kör olarak meydana çıkarırız.' (20:124) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Rabbim,' der, 'Toplantı alanına beni niye kör olarak sürdün, oysa ben görür idim?' (20:125) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDer ki: 'Çünkü sana ayetlerimiz ve mucizelerimiz geldiğinde sen onları unuttun. Bugün de sen unutuluyorsun.' (20:126) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSınırı aşanları ve Rabbinin ayet ve mucizelerine inanmıyanları işte böyle cezalandırırız. Ahiretin cezası elbette daha çetin ve daha süreklidir. (20:127) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleÖnceki nesillerin yerleşim bölgelerinde dolaşanlar, onları yok edişimizden ders almazlar mı? Bunda akıl sahipleri için işaretler ve kanıtlar vardır. (20:128) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleRabbinin verilmiş bir sözü ve önceden belirlediği plan olmasaydı bunların da icabına hemen bakılırdı. (20:129) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleSözlerine karşı dayanıklı ol, güneşin doğumundan ve batımından önce Rabbini yücelterek an. Geceleyin ve günün her iki ucunda da an ki mutlu olabilesin. (20:130) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnların bazılarına, sınamak için verdiğimiz dünya hayatının süslerine gözünü dikme. Rabbinin senin için hazırladığı nimetler daha iyidir ve süreklidir. (20:131) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.