» Konu: İsa'nın Doğumu

Bu konu 19. sure, 22-28. ayetler aralığını kapsar (7 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleOna gebe kalınca onunla uzak bir bölgeye çekildi. (19:22) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDoğum sancısı onu bir hurma dalına kadar sürükledi. 'Keşke bundan önce ölseydim, unutulsaydım,' dedi. (19:23) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Üzülme, Rabbin senin altında bir su arkı hazırlamıştır,' diye (ağacın) altından kendisine seslendi. (19:24) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Hurmanın dalını kendine doğru silkele, üzerine olgun hurmalar dökülsün.' (19:25) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ye, iç ve gözün aydın olsun. İnsanlardan birini görürsen, 'Ben Rahman için oruç tutmaya karar verdim. Bugün hiç bir insanla konuşmayacağım' de.' (19:26) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnu alıp halkına getirdi. 'Meryem, sen şaşılacak bir şey işledin!,' dediler. (19:27) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Ey Harun'un kız kardeşi, baban kötü bir adam değildi. Annen de iffetsiz değildi.' (19:28) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.