» Konu: Yecuc ve Mecuc

Bu konu 18. sure, 94-101. ayetler aralığını kapsar (8 ayet). Kaynak: Edip Yüksel. Konu listesine dön
"Kuran okuduğun zaman, taşlanmış şeytandan ALLAH'a sığın!"
Edip Yüksel Meali
DinleDediler ki, 'Ey İki Nesle Sahip Olan (Zül Karneyn), Yecuc ve Mecuc yeryüzünde kötülük işliyorlar. Bizimle onların arasında bir engel koyman için sana bir vergi ödeyebilir miyiz?' (18:94) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleDedi ki, 'Rabbimin bana verdikleri daha iyidir. Bana gücünüzle yardım edin de sizinle onların arasına bir duvar kurayım.' (18:95) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bana demir kütleleri getirin.' Her iki barikatın arasını doldurunca, 'Üfleyin!,' dedi. Onu bir ateş haline sokunca da, 'Getirin, üstüne erimiş bakır dökeyim,' dedi. (18:96) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleArtık onu ne aşabildiler, ne de delebildiler. (18:97) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
Dinle'Bu, Rabbimden bir rahmettir,' dedi. 'Rabbimin belirlediği an gelince onu paramparça eder. Rabbimin sözü gerçektir.' (18:98) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleO gün onları bırakırız. Dalgalar halinde birbirlerine girerler. Boruya üflenir; hepsini bir araya toplarız. (18:99) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleO gün cehennemi sunarız o kafirlere... (18:100) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş
DinleOnlar ki mesajıma karşı gözleri perdeliydi, dinleyemezlerdi de... (18:101) Kelime panelini aç/kapat Kopyala Paylaş

ANASAYFA|KURAN SIRASI|İNİŞ SIRASI|ALFABETİK SIRA|MEAL LİSTESİ|KONU LİSTESİ|ARAMA SAYFASI|ALFABE
Kuran Mealleri Veritabanı ve Site Dosyalarını İNDİR
Sitemiz kurulum ve geliştirme aşamasındadır; hatalar, eksikler bulunabilir.